Facebook medstifter Chris Hughes krever selskapets oppbrudd

Chris Hughes

Til tross for Facebooks nyeste løfter om sterkere personvernbeskyttelse, sier medstifter Chris Hughes at CEO Mark Zuckerberg har for mye makt og at selskapet har blitt et monopol.

På torsdag oppfordret Hughes til oppbrytning av Facebook i en op-ed i The New York Times . Hughes sa at han er opptatt av at Zuckerberg har omgitt seg med et lag som ikke utfordrer ham. Så det faller på regjeringen å holde ham ansvarlig og dempe sin ‘ukontrollerte makt’. Sammen med å overvåke Facebook, Instagram og WhatsApp, kontrollerer Zuckerberg 60% av stemmeberettigede aksjer på Facebooks styre, ifølge Hughes.

‘Vi er en nasjon med en tradisjon for reining i monopoler, uansett hvor godt de er ment for lederne av disse selskapene. Markens makt er uten sidestykke og ikke-amerikanske’, sa Hughes i oppdageren.

I en e-post uttalelse, sier Nick Clegg, Facebooks visepresident for globale saker og kommunikasjon, at selskapet aksepterer at med suksess kommer ansvar.

‘Du håndhever ikke ansvaret ved å ringe for oppbrudd av et vellykket amerikansk selskap,’ sa Clegg. ‘Tilgang til tekniske selskaper kan bare oppnås gjennom den omhyggelige innføringen av nye regler for internett. Det er akkurat det Mark Zuckerberg har bedt om.’

Hughes sa at Federal Trade Commission gjorde en feil i å la Facebook kjøpe Instagram og WhatsApp – og nå er tiden ute for å enkelt fikse det.

‘Hittil, WhatsApp og Instagram ble administrert som uavhengige plattformer i morselskapet, slik at det burde gjøre prosessen lettere,’ sa Hughes. ‘Men tiden er avgjørende: Facebook jobber raskt for å integrere de tre, noe som vil gjøre det vanskeligere for FTC å splitte dem opp.’

Selv med en oppbrudd, sa Hughes, at Facebook fortsatt vil være lønnsomt.

Sosialt nettverk, Facebook, Nettverk, Tilkobling

Og å bryte opp Facebook er ikke engang nok, sa Hughes, som forlot selskapet i 2007. Medstifteren oppfordret til et nytt byrå for å sikre at teknologibedrifter beskytter personvern og å lage retningslinjer for akseptabel tale på sosiale medier. Hughes la til at selv om en oppbrudd ikke lykkes, ville det i det minste føre til større tilsyn med å presse på.

‘Jeg tar ansvar for ikke å hente alarmen tidligere,’ sa han.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *