Google lover ikke å selge sin ansiktsgjenkjenningsteknologi for nå

Google vil avstå fra å selge ansiktsgjenkjennelsesprodukter til det kan komme med retningslinjer som forhindrer misbruk av den kontroversielle teknologien, sa søkemotoren i et blogginnlegg på torsdag.

Teknikgiganten samarbeider med andre grupper for å identifisere problemer rundt ansiktsgjenkjenning, noe som gjør at et tilkoblet kamera kan sammenligne et bilde av en person til en database for identifikasjon.

‘Som mange teknologier med flere bruksområder, krever ansiktsgjenkjenning omhyggelig overveielse for å sikre at bruken er i samsvar med våre prinsipper og verdier, og unngår misbruk og skadelige utfall,’ skrev Kent Walker, seniordirektør for globale saker. Kommentarene kom som søkegiganten med i verten AI for Social Good Summit i Bangkok.

Googles beslutning om å holde fast på kommersialiserende ansiktsgjenkjennelsesteknologi følger blowback hos andre tech-selskaper som designer de ledende tjenestene. Amazon og Microsoft-ansatte har protestert over bekymringer for at selskapers forhold til USAs innvandrings- og tollforfølgelses- og rettshåndhevelsesorganisasjoner kan involvere teknologien. (I juli sa Microsoft president Brad Smith at selskapet ikke støttet noen regjeringens bruk av ansiktsgjenkjenning og i forrige uke oppfordret regjeringer over hele verden til å regulere teknologien .)

Utenfor teknologibransjen tok Taylor Swift kritikk på onsdag for å ha brukt ansiktsgjenkjenningssoftware på en konsert for å identifisere popstjernens kjente stalkers.

Ansiktsgjenkjenning kan brukes til gunstige applikasjoner, for eksempel å låse opp telefonen din, og har potensial til å hjelpe i situasjoner som manglende personers saker. Likevel, Google sa det er viktig å bedre forstå konsekvensene av teknologien før den tilbyr den til andre organisasjoner.

‘Dette er et sterkt første skritt,’ sier Nicole Ozer, teknologi og sivile rettferdighetsdirektør for American Civil Liberties Union of California, i en uttalelse . ‘Vi vil fortsette å sette Guds føtter til brannen for å sikre at det ikke bygger eller selger et ansiktsovervåkningsprodukt som bryter med sivile og menneskerettigheter. Vi fornyer også vårt kall på Amazon og Microsoft for ikke å gi farlig ansiktstilsyn til regjeringen .

Verken Amazon eller Microsoft reagerte umiddelbart på forespørsler om kommentar.

Googles kunngjøring kommer også etter at søkemotorens ansatte har protestert på bruken av kunstig intelligens. Tidligere i år stod selskapet oppsigelser over en kontrakt med Pentagon for Maven, et prosjekt som bruker AI for drone footage analyse. Google bestemte seg for ikke å forny kontrakten , og administrerende direktør Sundar Pichai utgav selskapets AI-prinsipper, et sett med retningslinjer som beskriver hvordan selskapet vil og ikke vil bruke teknologien.

Søkegiganten har også blitt gransket for hvordan AI kunne brukes i et kontroversielt prosjekt kalt Dragonfly, angivelig et forsøk på å bringe en sensurert søkemotor til Kina. Google slått av søkemotoren i landet for åtte år siden, og citerte ‘totalitære’ politikkene til regjeringen. Da Pichai testet før kongressen tidligere denne uken, sa han til lovgivere at selskapet har ‘ingen planer’ for å starte et søkeprodukt der nå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *